Siden januar 2011 har Norge gjennom Efta forhandlet med Indonesia om en frihandelsavtale som omfatter både handel med varer, tjenester og investeringer. Målet er å komme i mål i løpet av året, og fiskeriminister Per Sandberg ser enorme muligheter særlig for norsk oppdrettsteknologi, forskning og kompetanse.

Fiskeriminister Per Sandberg drar Mandag til Singapore og Indonesia for å selge norsk oppdrettsteknologi.
Fiskeriminister Per Sandberg drar Mandag til Singapore og Indonesia for å selge norsk oppdrettsteknologi. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

– Vi snakker om over 260 millioner mennesker. Indonesia er selv store på oppdrett; primært brakkvanns- og ferskvannsoppdrett av reker og tropiske fiskearter, så jeg tenker ikke potensialet for Norge primært er eksport av norsk fisk. Uten at jeg skal si at de er dårligere enn oss på oppdrett, er jeg rimelig sikker på at Norge har store muligheter til å selge vår oppdrettsteknologi til dem. Det investeres milliarder i norsk oppdrettsteknologi, og vi må få denne teknologien ut i verden og tjene penger på den, sier han.

Verdens tøffeste

Sandberg reiser først til Singapore for å delta på Norway-Asia Business Summit. Onsdag går turen til Jakarta og møter med både industriminister Airlangga Hartarto og handelsminister Enggartiasto Lukita. Men han starter dagen med politiske samtaler med fiskeriminister Susi Pudjiastuti.

– Hun er verdens tøffeste fiskeriminister, mener han.

– Min jobb som fiskeriminister er å se det enorme potensialet som ligger der og bidra til at det blir forløst. Flere norske selskaper er allerede på plass i Indonesia innen alt fra fiskefôr til avl og vaksiner, men vi har mye mer å gå på, mener Sandberg.(Vilkår)

– Det kom som julekvelden på kjerringa!
Investor og Norwegian-aksjonær, Jan Eiler Fleischer råder Bjørn Kjos å selge hvis prisen er høy nok.
01:25
Publisert: