En av de fire produksjonslinjene ved Hydros deleide aluminiumsverk Albras ved Alunorte i Brasil har blitt stengt ned som følge av en brann i en elektrisk transformator fredag morgen lokal tid, skriver Norsk hydro i en børsmelding fredag kveld.

– Dette fant sted i dag tidlig brasiliansk tid, altså litt utpå dagen norsk tid. Det brant i en sånn transformator inne på verket. Brannen ble umiddelbart oppdaget, og brannvesen tilkalt. Selve brannen fikk vi raskt kontroll på, sier Erik Brynhildsbakken, pressetalsperson for Norsk Hydro til DN.

Han forklarer at det ble jobbet med å få tilbake strømmen, for å holde produksjonen i gang, men at dette til slutt ble gitt opp.

– Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid det vil ta å få produksjonen i gang igjen, og derfor umulig å si noe om de økonomiske konsekvensene.

Hydro eier 51 prosent av aluminiumsverket, som har en samlet produksjonskapasitet på 446.000 tonn i året. Brynhildsbakken forklarer at de fire produksjonslinjene produserer like mye, og at stans på én linje derfor tilsvarer redusert produksjon på 25 prosent.

Ingen personer kom til skade som følger av brannen, som nå er slukket. Selskapet skriver at det er for tidlig å vurdere finansielle implikasjoner, men at brannen skal undersøkes i samarbeid med lokale myndigheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.