Undersøkelsen viser at bruken av engelsk øker risikoen for uheldige hendelser, både i industrien og i bygg- og anleggsvirksomhet, skriver Klassekampen.

Hele fire av ti tillitsvalgte mener at bruken av engelsk går ut over helse, miljø og sikkerhet (HMS). I industrien svarer halvparten at engelsk skaper problemer også for den interne kommunikasjonen og den interne effektiviteten.

– Når de tillitsvalgte sier at engelsk kan være et sikkerhetsproblem, bør man ikke hodeløst velge dette som arbeidsspråk, sier Åse Wetås.

- Ikke så aktivt som det burde være

Direktøren i Språkrådet håper undersøkelsen kan bidra til at bedriftene får et mer bevisst forhold til når og hvorfor de snakker engelsk.

Språkrådet har tidligere intervjuet ledere om hvordan engelsk brukes i disse bransjene. Sammenlignet med de tillitsvalgte rapporterer lederne om mindre bruk av muntlig og skriftlig engelsk.

– Dette kan tyde på at valget av arbeidsspråk ikke er så aktivt som det burde være, sier Wetås.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Slik pitcher du bedriften din


Ba om kondomer på eksamen dnPlus (DN+)

Norsk epost – direkte og nedlatende dnPlus  (DN+)

Følg markedene på DN Investor