– Jeg har hatt god innsikt som styremedlem hva Ombudstvedt har gjort i Norske Skog. Det overrasket både den ene og andre at han sa opp. Det som har skjedd er veldig spesielt, sier Due.

Han har vært i Norske Skog-styret siden 2012 og representerer Allskog som eier rundt to prosent av aksjene i konsernet. 

Allskog er et samvirke som eies av, og er til for, skogeiere i Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene, Nordland og Troms.

Due har vært meget fornøyd med Norske Skog-sjefen som nå fratrer.

– Ombudstvedt er en kriger. Han er stødig, arbeidsom, kraftfull og en energisk person. Han viste ingen tegn til å avslutte. At han sa opp må være noe jeg ikke er kjent med. Lørdag ble jeg orientert at han hadde sagt opp, sier Due.

Due legger til at Ombudsvedt får ting gjort.

– Han er en handlekraftig person.

Eilif Due er nærmest vokst opp med Norske Skog. Hans far, tidligere stortingsrepresentant Reidar Due for Senterpartiet, var selskapets første styreleder i 1961 og hadde vervet i 22 år.

– Så du er fostret opp med Norske Skog?

– Absolutt ikke. Men etter at jeg ble styremedlem i 2012 har Norske Skog hatt fire styreledere, sier Due.

Siden 2012 har Eivind Reiten, Jarle Roth, Jon-Aksel Torgersen hatt styrevervet som nå ivaretas av Henrik A. Christensen.

Norske Skog får i dag mye av tømmeret fra Allskog som Due representerer.

– Vi leverer en tredjedel av tømmeret til Norske Skog.

I dag har Norske Skog to papirfabrikker i Norge; en i Skogn og en i Halden. 

– Etter hvert bør Norske Skog tenke på å omstille fabrikkene til å produsere andre produkter man kan bruker fiber på, men Norske Skog har ingen økonomisk kraft å gjøre det nå. Jeg ser ingen endring på det i de kommende fem første årene, sier Due.

– Frykter du en konkurs?

– Nei, jeg tror Norske Skog klarer å overleve situasjonen vi er oppe i. Vi har fått ned gjelden og har passert mange kneiker, sier Due.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elsykkel vs. landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: