I slutten av september meldte den gjenoppståtte papirprodusenten Norske Skog at den har til hensikt å søke en børsnotering på Oslo Børs. Da var selskapet og ledelsen ordknapp om hva selskapet kunne være verdt.

Nå har Norske Skog og dets rådgivere fått tid til å lodde stemningen i markedet. De har kommet frem til at aksjene i forbindelse med en børsnotering ventes solgt til mellom 35 og 45 kroner. Det indikerer en prising på mellom 2,9 og 3,7 milliarder kroner.

Fond selger seg kraftig ned

Det gamle Norske Skogindustrier asa gikk konkurs i slutten av 2017, gikk av børs og la ut dets syv papirfabrikken for salg. Datterselskapet Norske Skog levde videre etter konkursen, og ble i mai i fjor kjøpt opp av det britiske hedgefondet Oceanwood Capital Management. Samme år leverte selskapet et overskudd på drøyt 1,5 milliarder kroner.

I mandagens meldingen fremkommer det at Oceanwood vil selge mellom 28,9 og 41,3 millioner aksjer i forbindelse med noteringen gjennom selskapet NS Norway Holding as. Det er ventet at Oceanwood vil sitte igjen med 42,5 prosent av aksjene i Norske Skog asa.

Kan selge aksjer for 1,85 mrd.

Dersom Oceanwood selger maks antall aksjer som er skissert og de selges til 45 kroner aksjen, vil de gi fondet 1,85 milliarder kroner i kassen.

Konsernsjef Sven Ombudstvedt sa i slutten av september at det er kjent at Oceanwood ga et sted mellom 350 og 360 millioner euro for Norske Skog, fordelt på egenkapital og gjeld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.