Papirprodusenten Norske Skog har lenge kjempet for å overleve. Fremst i spissen for arbeidet har styreleder Henrik A. Christensen, styret og ledelsen stått. Jobben har vært "svært krevende", berettet valgkomitéleder Olav Veum på selskapets ekstraordinære generalforsamling torsdag.

- Det er et arbeidskrevende styre å sitte i, både i forhold til ansvar, omfang og belastning generelt, sa han.

Ifølge Veum har styreleder Christensen og resten av styret hatt betydelig merarbeid med redningsarbeidet. 

- En ting er styreansvaret og det økonomiske ansvaret som det enkelte styremedlem har i forhold til å sikre at en ikke driver for kreditors regning. Alle kan sikkert forstå at det er utfordrende og tøffe vurderinger en hele tiden må gjøre i forhold til styreansvaret. Det andre er arbeidsbelastningen. Siden vi møttes her for fire måneder siden i april og frem til nå har styret hatt 19 styremøter, sa han.

Det tilsvarer nesten fem styremøter i måneden. Veum viste også til at det i tillegg har vært  en lang rekke møter, i Oslo, London og andre steder.

- Det er en ekstraordinær situasjon, sa han.

700.000 ekstra

Styreleder Christensen presenterte deretter forslaget om et ekstraordinært honorar på 700.000 kroner til de aksjonærvalgte styremedlemmene, hvorav 300.000 kroner til ham selv.

- Jeg tror ikke jeg skal gi noen annen begrunnelse enn at det med 19 styremøter på 4 måneder skjønner de fleste at det har vært mye å henge fingrene i i den perioden. Det er som sagt en belastning, sa han, og la til: 

-Vi har også fått brev om mulig personlig ansvar som er en ganske tøff situasjon å være i periodevis.

Ikke alle satte pris på forslaget om ekstra honorar:

-Dette er i hvert fall uanstendig. Men er det juridisk holdbart å vedta nye utgifter når et selskap praktisk talt er konkurs og ikke en gang har penger til å betale renter?, uttalte en av de fremmøtte småaksjonærene.(Vilkår)

Christen Sveaas: - jeg er en seig jævel
Christen Sveaas ble torsdag valgt som styreleder i konkurstruede Norske Skog. I det siste har Sveaas kjøpt seg opp i det gjeldstyngede selskapet og er nå største aksjonær.
01:23
Publisert: