Kirurg og hobbyinvestor Karl Iver Hanvold har de siste månedene flere ganger handlet seg inn og ut blant Norske Skogs største aksjonærer. I midten av oktober kjøpte Hanvold seg opp til å bli det konkurstruede papirkonsernets tiende største aksjonær med en eierandel på 1,22 prosent. Få dager senere kom nyheten om at de ulike kreditorgruppene i Norske Skog er blitt enige om en refinansieringsløsning som kan redde selskapet fra konkurs.

Norske Skog-aksjen steg i løpet av kort tid med over 50 prosent, og Hanvold startet umiddelbart å lempe ut aksjer. I løpet av få dager solgte han over 2,8 millioner aksjer og falt helt ut av topp-30 listen blant aksjonærene.

Siden den gang har Norske Skog-aksjen holdt seg ganske bra og er kun ned 6,5 prosent i løpet av de siste to ukene. Mangelen på bunnfiske forhindrer imidlertid ikke Hanvold fra å kaste ut snøret på nytt.

På nytt tokt i Skogen

Til tross for enigheten mellom hovedgrupperingene blant långiverne i Norske Skog mangler selskapet fortsatt tilstrekkelig støtte for å få redningsplanen gjennomført.

En av de viktigste sikrede långiverne, finanskjempen Blackstone, nekter å godta refinansieringsplanen og truer dermed med å sende Norske Skog ut i konkurs.

Karl Iver Hanvold lar seg imidlertid ikke skremme og har i løpet av de siste dagene kjøpt flere millioner Norske Skog-aksjer. Dagens ferske aksjonærutskrift viser at Hanvold nå eier drøyt 3,7 millioner Norske Skog-aksjer, tilsvarende en eierandel på 1,34 prosent. Han er dermed igjen inne blant selskapets ti største aksjonærer.

– Jeg kan dessverre ikke kommentere mine aksjekjøp, men som du skjønner har jeg troen på en snarlig løsning, skriver Hanvold i en sms til DN torsdag morgen.

Fikk «leke med de store gutta»

Da DN først snakket med Hanvold i midten av august sa hobbyinvestoren at han drømte om å kjøpe seg opp til storaksjonær i Norske Skog.

– Jeg hadde en drøm om å kjøpe meg opp til å ha en eierandel på én prosent i selskapet og leke med de store gutta. Men jeg solgte alle aksjene i slutten av forrige uke, sa Hanvold til DN i august.

Siden september har han flere ganger fått oppfylt denne drømmen, og er altså nå igjen blant "de store gutta" på aksjonærlisten.

Har hatt god timing

Hanvold har kjøpt og solgt aksjer i Norske Skog mange ganger de siste månedene og har flere ganger hatt god timing. I begynnelsen av september kjøpte Hanvold seg kraftig opp i Norske Skog, men solgte alle sine to millioner aksjer i selskapet rett før nyheten om at de sikrede obligasjonseierne tar kontroll over datterselskapet Norske Skog as ble meldt.

– Jeg hadde flaks. Jeg solgte rundt to millioner aksjer i formiddag, men var ikke forberedt på dette, så dette var en overraskende omdreining, sa Hanvold til DN den gang.

Hanvold er utdannet tannlege og lege og er spesialist i oral kirurgi og oral medisin. Han er ansatt som lege ved Oslo universitetssykehus og har privatpraksis ved siden av.

Hanvold kjøpte sine første aksjer i Norske Skog i 2016 og har siden handlet aktivt i aksjen. Rett før investor og milliardær Christen Sveaas i midten av august flagget at han har kjøpt seg opp til bli Norske Skogs største aksjonær, kjøpte Hanvold seg opp til å bli den 23. største aksjonæren i papirkonsernet. Kort tid senere solgte han seg ut igjen.(Vilkår)

Bekymret for at familien var alene med mediesirkus mens han satt på glattcelle
Jo Lunder tidligere sjef for Vimpelcom satt i to døgn på glattcelle for to år siden da han ble siktet av Økokrim. Onsdag ble saken henlagt.
02:49
Publisert: