(Artikkelen er endret. Presiserer at Norske Skog allerede hadde anslått et brutto driftsresultat i år på rundt 700 millioner kroner. Red.)

Norske Skog-styret la onsdag ettermiddag frem et nytt og «endelig» forslag for å redde selskapet. Samtidig varsler selskapet på nytt om forverring av resultatene.

Norske Skog skrur nå ned forventningene for de kommende årene. Neste år og 2019 regner selskapet med et brutto driftsresultat på rundt 850 millioner kroner hvert av årene. Det er ned fra anslaget på 997 millioner kroner selskapet ga i en oppdatering i midten av juli.

Inntektene anslås fremdeles til om lag 12 milliarder i hvert av årene 2017, 2018 og 2019.

For i år anslår selskapet et brutto driftsresultat på 710 millioner kroner. Dette er litt opp fra et anslag i en melding til Børsen i begynnelsen av september på «om lag 700 millioner kroner», som var ned fra et anslag på 800 millioner kroner som selskapet ga i slutten av august, som igjen var ned fra et anslag selskapet ga på 947 millioner kroner i midten av juli.

– 30 mill. på kronen

I tredje kvartal fikk Norske Skog et brutto driftsresultat i Norge på rundt 100 millioner kroner, ned fra 123 millioner kroner kvartalet før. Dette skjer tross en økning i salgsvolumet, og skyldes hovedsakelig en effekt av styrket krone på 30 millioner kroner, skriver selskapet. For det andre området, Australasia, falt brutto driftsresultat fra 77 til rundt 40 millioner kroner, med uendrede salgsvolumer.

Totalt var brutto driftsresultat dermed ned fra 190 millioner kroner til om lag 140 millioner kroner i tredje kvartal.

«Brutto driftsresultatet for tredje kvartal 2017 er i tråd med prognosen på rundt 710 millioner kroner i brutto driftsresultat for hele året 2017, men ble noe påvirket av en utfordrende finanssituasjon for konsernet, med stor vekt på likviditet», skriver selskapet.

Selskapet økte kontantbeholdningen i kvartalet fra 396 til 426 millioner kroner, men utsatte rentebetalinger var på 295 millioner kroner – noe som styrket kontantstrømmen.

«Konsernets virksomhet krever ytterligere rundt 200 millioner kroner i fritt tilgjengelige kontakter for å håndtere månedlige likviditetssvingninger», skriver selskapet(Vilkår)

Meretes utvalgte vin: Perfekt til høstkvelden
Druen pelaverga er nesten utryddet, og det finnes bare én vin laget på pelaverga på Vinmonopolet, fra produsenten Burlotto i Piemonte. Den bør du ikke gå glipp av.
00:50
Publisert: