Tirsdag morgen meldte Norske Skog oppbud i en børsmelding. Styret i Norske Skogindustrier asa har besluttet å innlevere begjæring om konkursbehandling ved Oslo skifterett.

– Alle ansatte i Norske Skog er sikret, sier Paul Kristiansen, hovedtillitsvalgt i Norske Skog.

Han henviser til børsmeldingen om at konsernets drift vil fortsette å operere som normalt.

Konsernet har 2500 ansatte hvorav 940 arbeider i Norske Skogs to fabrikker i Norge i Skogn i Trøndelag og i Halden.

«Skal tjene penger»

Kristiansen har i flere år vært hovedtillitsvalgt i det kriserammede konsernet. Han mener tiden nærmer seg for en løsning.

– Når forventer du en avklaring?

– I februar.

– Det var da veldig eksakt?

– Det er den tiden det tar. Noen advokater skal tjene penger på transaksjonen, og de jobber ikke fort nok, sier Kristiansen.

Stoler på Røkke

Kristiansen setter sin lit til Kjell Inge Røkke.

For noen uker siden meldte Røkke-kontrollerte Aker sin interesse om å overta Norske Skog i samarbeid med papirprodusents største sikrede långiver Oceanwood Capital.

– Jeg tror på det Aker sier og er positivt innstilt til at de overtar konsernet sammen med Oceanwood Capital. Aker er en stor industriell aktør. Og så vidt jeg vet har ikke Aker flagget ut noen av sine virksomheter fra Norge, sier Kristiansen.

Tror Christen Sveaas at Kjell Inge Røkke er blitt julenissen? dn+

Han jobber i Norske Skog Saugbrugs i Halden som har 450 ansatte. Ifølge Kristiansen er det ingen ansatte som har meddelt at de frykter konsekvensene av en konkurs.

– De fleste her er enige om at det må komme en avklaring. Meldingen om oppbud kom ikke som en overraskelse på noen.

«Stoppes av EU»

Norske Skogs hovedtillitsvalgte frykter ingen stor budkamp om kjøp av virksomhetene. DN meldte 11. desember at Evercore har identifisert rundt 100 potensielle kjøpere av Norske Skogs papirfabrikker, og at de er i ferd med å kontakte disse. ­

– Jeg tror ikke interessen er så stor som de skal ha det til. Dersom en stor nordisk papiraktør som Stora Enso kjøper opp hele Norske Skog, vil konkurransemyndighetene i EU sette en stopper for det. Et eventuelt kjøp av de store nordiske aktørene av Norske Skog vil gjøre at de blir egenrådige.

Norske Skog melder oppbud

Kristiansen mener en kjøper er nødt til å kjøpe hele Norske Skog-konsernet.

– Det skyldes at for å få mest mulig ut av verdiene bør man overta hele salgsapparatet og leverandørene i konsernet.

– Så begjæringen om konkursbehandlingen av Norske Skog tar ikke bort julestemningen hos de ansatte?

– Feiringen går som planlagt, sier Kristiansen.(Vilkår)

Slik har Høyre taklet upassende sms-er til unge politikere
DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim stilte spørsmål om seksuell trakassering i politikken da statsminister Erna Solberg holdt oppsummerende pressekonferanse før jul. Slik svarte statsministeren.
02:01
Publisert: