Konsernet er i tungt trøbbel. Det utløste ramsalt kritikk og kraftig aksjefall da sjefen onsdag selv solgte 2,4 millioner aksjer i eget selskap. 

– Jeg og alle andre er vel preget av det vi står midt oppe i, sier Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt.

Det har vært signaler om å søke konkursbeskyttelse. Men når Norske Skogs eller hans egen fremtid avklares, vil ikke konsernsjefen mene noe om nå.

– Vi arbeider knallhardt og har ikke låneforfall før i desember 2019. Kanskje er finansjournalistene for tidlig ute, sier Ombudstvedt.

Han hevder han de siste dagene har tenkt mer på små trekuler enn på kravene om egen avgang.

Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Pelletsfabrikken vi skal lage i New Zealand. Vi har en fabrikk der. Vi skal utvide – og bygge en ny.

Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Nei. Jeg ser fremover, ikke bakover. 

Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til kjæresten min, Lillyan.

Hva gjør du i helgen?

– Jeg har vært i London på jobb. Der blir jeg fortsatt, i alle fall en del av helgen. Etter hvert blir det vel om bord hos SAS for å komme hjem. Kanskje rekker jeg Watford–Liverpool. Jeg håper Liverpool vinner. 

Hva er favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Jeg kan fortelle hva jeg gjør i praksis: Kjøper en skalldyrkasse på Son brygge, med reker, blåskjell, krabbe og østers. Så er det bare å trekke blåskjellene i kraft med litt hvitvin, og huske å kjøpe loff og majones. Det skal være en hvit burgunder til. Jeg dropper dessert etterpå. Det er jeg dårlig på – er ikke noe dessertmenneske.  

Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da er det 1. mai. Arbeiderne ved Norske Skog Saugbrugs skal sannsynligvis gå i tog. Jeg har vel fri. Så håper jeg altså at Liverpool slår Watford.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.