– Kolberg har de siste årene ledet selskapet gjennom mange store og krevende endringer. Jeg er takknemlig for den innsatsen han har gjort gjennom 20 år for Nortura og de siste fem som konsernsjef, sier styreleder Trine Hasvang Vaag, men legger til:

– Men i det siste er det dessverre for mange piler som peker i feil retning, og vi har ikke tid til å vente for lenge på betydelige forbedringer. Styret ser seg derfor nødt til å gjøre denne endringen nå, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i en melding.

Får med seg tre millioner ut døren

I meldingen står det at Nortura ikke har oppnådd de resultatene som styret har forventet.

Vaag sier til DN at det var styret som kom til beslutningen om at det måtte et skifte til i ledelsen. Derfor får Kolberg med seg 12 måneders etterlønn. I 2017 var lønnen til konsernsjefen på tre millioner kroner.

Kraftig fall i driftsresultat

Nortura har ennå ikke levert resultater for tredje kvartal, men resultatene for andre kvartal viste at driftsresultatet hadde svekket seg med 132 millioner kroner på et år.

Da endte driftsresultatet på minus 27 millioner kroner. I andre tertial (fire måneder) fikk Nortura et resultat før skatt på minus 135 millioner kroner.

Selskapet produserer og selger alt fra pølser, kjøttdeig og koteletter til egg, kylling og spekemat.

Fallet i driftsinntekter i andre kvartal skyldtes hovedsakelig et engangskostnad knyttet til fremtidige forpliktelser for omstilling og gavepensjon, men også lavere merkevaresalg.

– Vi står i masse krevende prosesser og vi står i et marked med små marginer som gjør at det er lite å spille på. Det er lite rom for feil i denne bransjen, sier Vaag til DN.

– Deres rett og plikt å gjøre noe med det

Visekonsernsjef Hans Thorn Wittussen går inn som midlertidig konsernsjef, og styret starter nå umiddelbart med å finne en ny konsernsjef til Nortura.

Avtroppende konsernsjef Arne Kristian Kolberg kommenterer følgende:

– Jeg er takknemlig for å ha fått lede Nortura gjennom de siste årene og har hatt stor motivasjon for å lykkes. Når jeg nå ikke klarer å oppnår de resultatene som styret forventer, er det deres rett og plikt å gjøre noe med det. Det har jeg full respekt for, og jeg vil ønske konsernet all lykke til videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da DN-kommentatoren fikk øye på reklameplakaten med det unike «Black Friday-tilbudet», gikk hun rett på kontoret og satte opp et regnestykke
01:23
Publisert: