– Dette er en milepæl i vår historie. Størrelse betyr mye i vår industri og vi ser at kontraktene blir stadig større og mer komplekse, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i NRC Group.

Betaler 2,1 mrd.

VR Track er et datterselskap av det finske, statseide jernbanekonsernet VR Group. NRC kjøper 100 prosent av aksjene i selskapet. Prisen er basert på en selskapsverdi på 225 millioner euro, tilsvarende 2,1 milliarder kroner. Slik er avtalen:

  • 65 prosent av kjøpsprisen skal betales kontant.
  • Resten betaler i NRC-aksjer til 75,31 kroner per aksje.
  • Dermed vil VG Group eie rundt 18 prosent av NRC-konsernet når transaksjonen er gjennomført.
  • NRC vil søke å få VR Group representert i styret.
  • Transaksjonen er betinget godkjennelse på en ekstraordinær generalforsamling som ventes å bli holdt i startet av november.

Dobbelt så store

– Vi blir nå dobbelt så store, vi tar kraftig grep om det nordiske markedet og vi forbedrer vår konkurransekraft og legger grunnlaget for videre vekst, sier Horpestad.

VR Groups administrerende direktør, Rolf Jansson, mener det er blitt stadig tydeligere at de to selskapene utfyller hverandre på kapasitet og kompetanse som vil gi betydelige muligheter.

– Begge selskaper er tuftet på velkjente nordiske verdier, og vi tenker alltid bærekraft når vi løser våre prosjekter og samhandler med våre kunder, ansatte, investorer og andre interessenter, sier han i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitektur-professor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: