Sesongjustert norsk PMI steg til 51,9 poeng i mars 2014, mens forrige måneds tall ble revidert fra 51,0 til 51,1 poeng.

Det opplyser Danske Bank Markets Norge tirsdag.

En indeks over 50 indikerer økende aktivitet i sektoren.

«Det indikerer at oppgangen i industrien var noe sterkere enn i måneden før. Det var relativt små endringer i delindeksene, men en bedring i sysselsettingsindeksen fra et lavt nivå i februar slo mest ut på totalindeksen», skriver Danske Bank i en oppdatering, ifølge TDN Finans.

Sysselsettingsindeksen steg til 48,2 i mars fra 46,2 i februar.

«Likevel viser sysselsettingsindeksen fortsatt et fall i industrisysselsettingen, men i et noe lavere tempo enn måneden før. Sett i lys av at både produksjonen og ordreinngangen har vist solid vekst siden ifjor høst, er dette litt overraskende. I utgangspunktet tyder det på at produktiviteten nå kan være på vei opp, eller at sysselsettingen vil ta seg opp igjen om kort tid», skriver Danske Bank i meldingen.

Norsk PMI måler aktivitetsendringer i norsk industri basert på månedlige undersøkelser blant et fast panel på rundt 300 innkjøpssjefer i tilvirkningsindustrien. Indeksen utarbeides av Danske Bank og NIMA (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk).

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.