– Vi ser at fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter. Derfor er det er viktig for oss å teste ny teknologi så tidlig som mulig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge i en pressemelding søndag.

Ifølge pressemeldingen er bestillingen foreløpig på én semitrailer, ved navn Tesla Semi. Produksjonen av lastebilen starter i 2019, og rekkevidden skal ifølge Tesla bli på inntil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorveihastigheter. Egne ladestasjoner skal kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer med 30 minutters lading.

– Teknologiutviklingen går veldig raskt og de elektriske kjøretøyene som kommer i nær fremtid ser ut til å kunne møte våre behov når det gjelder rekkevidde, sikkerhet og kostnader, sier Eckhoff.

Lastebilen skal brukes mellom Postens norske terminaler, og blir nå en del av Postens tiltak for å nå en målsetning om å benytte utelukkende fornybare energikilder innen 2026. (Vilkår)

Heiser de ansattes pulter opp i taket på slaget 18
I det nederlandske reklamebyrået Heldergroen har de et knep som gjør at de ansatte ikke kan jobbe lenger enn til normalarbeidsdagens slutt.
01:59
Publisert: