Rapp Bomek, som er en av Nord-Norges største industribedrifter, er kommet i økonomisk uføre etter kraftige overskridelser på prosjekter.

Selskapet leverer blant annet dører til Munchmuseet og det nye Nasjonalmuseet i Oslo.

Ledelsen har i flere måneder prøvd ledelsen sammen med eiere og långivere å redde selskapet som produserer brann- og sikkerhetsdører fra å bli slått konkurs.

Før jul var ansatte redde for at selskapet ikke kunne betale ut lønn i januar.

Enige om løsning

Nå kan det gå mot en løsning. I en pressemelding mandag melder Rapp Bomek at de har blitt enige med bankene om hva som skal til for fortsatt drift.

DNB og Nord Kapitalforvaltning vil stille med ny driftsfinansiering, og GIEK Kredittforsikring as og Innovasjon Norge ettergir en stor andel av gjelden selskapet har til dem.

Løsningen krever dog at Rapp Bomeks leverandører går med på å ettergi 50 prosent av utestående krav de har mot selskapet. Det er ennå ikke klart om leverandørene vil gå med på dette.

Dersom avtalen går i orden, vil Rapp Bomek fullføre prosjektene de er i gang med, for så å avvikle selskapet og drifte nye prosjekter gjennom et ferskt selskap med ny struktur.

- Krevende å forholde seg til

– Det tydelige budskapet fra mange av leverandørene er at det er krevende å forholde seg til. Vi har en stor jobb foran oss med å få på plass en avtale med alle leverandørene før vi har en endelig konklusjon, sier administrerende direktør Terje Bøe i Rapp Bomek.

Han kan likevel fortelle om økt optimisme i selskapet, etter en usikker juleferie for både ledelse og ansatte.

– Vi håper og tror at dette skal gå i orden. Av to onder er den løsningen som nå er skissert å foretrekke, sier Bøe til DN, og peker på at leverandørene risikerer å tape alt de har til gode i selskapet dersom Rapp Bomek blir slått konkurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.