Totalt blir 65 ansatte permittert på grunn av kollaps i markedet for solceller i Kina, Det er ansatte ved fabrikken på Herøya som er rammet. Det var E24 som meldte om saken først.

– Alle ved fabrikken blir permittert. Det skjer frem til vi vet hvem vi trenger for å følge opp fremtidens prosjekter. Dette tar tid, sier fabrikksjef David Verdu, som selv er blitt permittert, til DN.

Permitteringen skyldes svikt i markedet.

– Primært er det Kina som svikter. De står for omtrent 50 prosent av markedet. Likevel er det en vekst i etterspørselen for solenergi global, sier Verdu som har tro på fremtiden.

Permisjonene varer opp til 26 uker. Dersom markedet bedrer seg raskere enn ventet, vil også permisjonene vare kortere.

– Vi innser at vi at vi ikke har råd til drive med tap under omstillingsprosessen vi er inne i, sier Verdu.

Rec Solar oppsto i 2013 da daværende Renewable Energy Corporation (Rec) ble splittet opp i to selskaper: Rec Silicon og Rec Solar. Deretter ble selskapet kjøpt av Bluestar Investment i 2015.

Selskapet har også en fabrikk i Kristiansand som ikke rammes av permitteringer nå. Heller ikke fabrikken i Singapore påvirkes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette ser Nordic Impact-sjefen etter når hun skal være med og kåre norske ledestjerner
Siviløkonom Cilia Holmes Indahl ser etter unge som utfordrer det etablerte når hun i lag med resten av juryen skal kåre 30 under 30.
00:58
Publisert: