De ansatte ved Rec Solar fikk tirsdag beskjed om at minst 100 av bedriftens 185 ansatte på Fiskå i Kristiansand blir permittert ut året. Det skriver Fædrelandsvennen.

Årsaken er at bunnen har falt ut av markedet for selskapets produkt som er silisium til solceller. Den største kunden for produktene er Kina.

Også selskapets fabrikk på Herøya har måttet permittere.

–Dette er en forferdelig trist nyhet, men jeg synes de ansatte tok det veldig bra og det kom nok ikke som noe sjokk, sier verksdirektør David Verdu til avisen.

Han sier videre at han er sikker at de ansatte vil komme tilbake på jobb og legger til at Rec Solar har 30 ganger lavere CO2-avtrykk enn konkurrentene.

– Per i dag er det ingen som betaler for lavt CO2-avtrykk. Men det kommer i fremtiden, mener han.

– Jeg tror ikke det har gått opp for alle hvor brutalt dette er. Jeg sliter litt med å forstå det selv, sier hovedtillitsvalgt Jarl Valand til Fædrelandsvennen.

– Bunnen falt ut av markedet for våre materialer for en stund siden, og er ikke kommet igjen. Vi taper fryktelig mange penger, og det er ikke grunnlag for full drift per nå, sier han.

Rec Solar oppsto i 2013 da daværende Renewable Energy Corporation (Rec) ble splittet opp i to selskaper: Rec Silicon og Rec Solar. Deretter ble selskapet kjøpt av Bluestar Investment i 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.