Akers verdijusterte egenkapital steg i første kvartal med 0,6 milliarder kroner til 42,4 milliarder kroner. Per aksje er dette 571 kroner, mot 562 kroner per aksje ved utgangen av foregående kvartal. Det er ny rekord.

Oppturen for Aker skyldes i hovedsak kursoppgangen i oljeselskapet Aker BP, der Aker eier 40 prosent. Oljeselskapet er, etter kraftig kursoppgang den siste tiden som følge av økt oljepris, det fjerde største selskapet på Oslo Børs målt i markedsverdi. Med en verdi på over 100 milliarder kroner har Røkkes oljeselskap bare Statoil, Telenor og DNB foran seg på listen over gigantene på Børsen.

Nye kursrekorder

Aker BP har også dratt med seg aksjekursen til Aker, som i år har klatret til stadig høyere rekordnivåer. Aker er nå priset til rundt 40 milliarder kroner på Oslo Børs. Det betyr at rabatten sammenlignet med den verdijusterte egenkapitalen er betydelig.

Aker-sjef Øyvind Eriksen er tilfreds med utviklingen:

– Aktiviteten fortsetter å være høy, både i Aker og i våre porteføljeselskaper. Nye steg tas hver dag for å kontinuerlig forbedre og skape verdier, sier han i en melding.

Aker-sjef Øyvind Eriksen.
Aker-sjef Øyvind Eriksen. (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

Boligsatsing

Av øvrige begivenheter i kvartalet som gikk kan avtalen om en storstilt utbygging på Fornebu trekkes frem. Aker har i siste kvartal inngått en avtale med Obos og John Fredriksen om utvikling av boliger på Fornebu. Aker har fra før bygget boliger og kontorer der det i gamle dager var flyplass.

Forsøket på å kapre Norske Skog gikk imidlertid ikke helt som planlagt. Aker klarte ikke å bli enige med Oceanwood om et felles bud på den kriserammede papirprodusenten. Det endte med at Oceanwood la inn et bud og sikret seg Norske Skog foran snuten til Jens Ulltveit-Moes gruppering. (Vilkår)

Ni av fjorten i ledelsen er kvinner
Irene Rummelhoff sin ledergruppe består av ni kvinner og fem menn, mens det i konsernledelsen kun sitter tre kvinner.
01:22
Publisert: