– Vi har vært i kontakt med familien som eide Giroflex gjennom flere år, sier administrerende direktør i Flokk, Lars I. Røiri.

Nå innlemmer Flokk-konsernet Giroflex i porteføljen.

– Dette er en typisk sveitsisk kvalitetsprodusent med en posisjon i Sveits og Tyskland som kan sammenlignes med Hågs i Norge. Og vi synes selskapet er spesielt interessant for oss fordi vi utfyller hverandre så godt med lite markedsoverlapp. Kjøpet betyr at vi for alvor tar steget ut fra Skandinavia og ut i Europa. Det er også bakgrunnen for at vi skifter navn, sier han.

Dobling?

Flokk, som tidligere het Scandinavian Business Seating, omsatte for 1,3 milliarder kroner i fjor. DN skrev tidligere i vår om oppkjøpet av de to svenske selskapene Malmstolen og Offecct. Med kjøpet av Giroflex, som har 100 ansatte i Koblenz i Tyskland og en omsetning i fjor på vel 400 millioner kroner, regner Røiri med at konsernet passerer to milliarder kroner i omsetning i år.

– Dermed tar vi et stort sprang på veien mot vår visjon om å bli en global aktør innen møblering av arbeidsplasser, sier han. 

Røiri anslår at Flokk etter oppkjøpet vil ha en markedsandel innen kontorstoler i Europa på vel åtte prosent.

– Og vi skal bli betydelig større enn dette. Vi tar på oss rollen som den største og sterkeste konsolidatoren i en bransje preget av mange små aktører. Vi har ambisjoner om minst en dobling i omsetningen innen tre til fem år gjennom både organisk vekst og nye oppkjøp, sier han. 

Røiri vil ikke si noe om hvor mye selskapet betaler for sveitsiske Giroflex.

Flokk eier nå de syv merkevarene Håg, RH, BMA, RBM, Malmstolen, Offecct og altså Giroflex. Selskapet har hovedkontor i Oslo og produksjon på Røros, i Nässjö, Hunnebostrand og Tibro i Sverige, Zwolle i Nederland og tyske Koblenz og vil etter dette siste oppkjøpet ha omtrent 650 ansatte.

Flokk eies av det svenske private equity-selskapet Triton.(Vilkår)

Hvem skulle trodd at 2017 ville bli Ikea-posens store år
Den ble designet at et svensk søskenpar for 30 år siden. Nå tar den helt av.
01:26 Min
Publisert: