Jan Arve Haugan begynner fra 1. mars i år som konsernsjef i det nyetablerte Aker Energy, ifølge en melding fra verftsgruppen Kværner fredag morgen.

Finansdirektør Idar Eikrem er av styret konstituert som midlertidig konsernsjef i Kværner.

Haugan har vært konsernsjef i verftsgruppen siden utskillelsen fra Aker Solutions og etableringen som eget børsnotert selskap sommeren 2011.

– Under Jan Arve Haugans ledelse har Kværner utviklet seg til et ledende, anerkjent oljeserviceselskap med leveranse av komplette prosjekter som vår spesialitet. Konkurransekraften og prosjektgjennomføringen, og dermed også resultatene, har fortsatt å forbedre seg, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Kværner.

«Selskapet er solid»

Han trekker også frem at Kværner i en krevende periode i markedet har levert 26 kvartaler på rad med godt resultat mens Haugan har vært konsernsjef.

– Styret ønsker å uttrykke sin takk til Jan Arve for hans innsats som sjef for Kværner. Vi ønsker ham lykke til med den nye oppgaven han nå begynner på, sier Langøy.

Haugan sier at i meldingen at med opprettelsen av Aker Energy kom det opp en ny spennende mulighet for ham.

– Etter min mening er dette et godt tidspunkt for å overlate stafettpinnen til andre. Selskapet er solid. Kværners viktigste styrke er de 2.700 ansatte, en fantastisk gruppe mennesker, samt en god bedriftskultur og to veldrevne anlegg på Stord og i Verdal, sier Haugan.

Aker Energy er et joint venture mellom Aker og Kjell Inge Røkkes investeringsselskap TRG. Aker Energy har inngått avtale om å kjøpe oljeselskapet Hess` interesser i Ghana for 100 millioner dollar (778 millioner kroner).(Vilkår)