Norsk industri fortsetter den positive utviklingen, og norske industriledere er optimistiske med tanke på utviklingen de neste månedene. Det viser konjunkturbarometeret for industrien fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Konjunkturbarometeret for 3. kvartal 2018 viser en positiv utvikling i samlet industriproduksjon sammenlignet med 2. kvartal 2018. Det er produsenter av innsatsvarer som er mest samstemt om oppgangen, men også produsenter av investeringsvarer og konsumvarer rapporterer om en økning i produksjonen i 3. kvartal 2018., skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.

Barometeret måler situasjonen og forventningene blant bedriftsledere i norsk industri og bergverk.

Sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, skriver på Twitter at konjunkturbarometeret viser en positiv utvikling.

– Selve hjørnesteinen i vårt syn på norsk økonomi de neste 3–4 årene er troen på et oljedrevet oppsving. Konjunkturbarometeret for 3. kvartal bekrefter at dette er på vei. Indeksen er uendret på 8,9. Det høyeste på over syv år, skriver Jullum.

Den samlede industrisysselsettingen går også opp sammenlignet med 2. kvartal i år. Produsenter av investeringsvarer og innsatsvarer melder om vekst, mens det er en svak nedgang i sysselsettingen for konsumvarer.

Den generelle bedømmelsen for 4. kvartal er fortsatt positiv hos flertallet av industrilederne, ifølge SSB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Frykter dyrere øl i fremtiden
Global oppvarming kan føre til at ølprisen vil stige betraktelig.
00:29
Publisert: