Selskapene har også avtalt et eksklusivt samarbeid for å sammen utvikle eventuelle fremtidige solenergiprosjekter i Brasil, opplyser Statoil i en pressemelding.

I tillegg Statoil kjøper en 50 prosent andel i prosjektselskapet, som innebærer at Statoil kan delta i oppbygging og drift av solenergiprosjekter i fremtiden.

Statoil betaler 25 millioner dollar i prosjektet og prosjektselskapet. Det tilsvarer 200 millioner norske kroner.

– Brasil er et kjerneområde for Statoil, der vår ambisjon er å levere sikker og bærekraftig vekst i et spennende energimarked. Ved å investere i et sol i Brasil styrker vi posisjonen vi allerede har i landet gjennom produksjon fra oljefeltet Peregrino og i lisensene BM-S-8 og BM-C-33, som blant annet inkluderende ennå ikke utviklede Carcará- og Pão de Açúcar-funnene. Vi er glade for å ha gått inn i vårt første solenergiprosjekt med så en erfaren partner som Scatec Solar, sier Irene Rummelhoff, konserndirektør for Nye energiløsninger i Statoil, i en kommentar til prosjektet.

Av andre fornybarprosjekter har Statoil blant annet operatøransvar for vindparken Sheringham Shoal i Storbritannia, som har vært i produksjon siden 2012.(Vilkår)

Se trailer: «Snømannen»
02:23
Publisert: