Kranskipet Saipeim 7000, som er et av verdens største kranskip, fikk slagside etter en ulykke i Åmøyfjorden utenfor Stavanger.

I 10.20-tiden torsdag kom det melding om en mulig eksplosjon om bord etter at det ble hørt et kraftig smell.

– Vi hørte vanvittige eksplosjoner der ute, som kjempetorden og lyn som slo ned, sier vitne Ommund Vareberg til VG.

Ingen personer ble skadd i ulykken, opplyser politiet.

Store materielle skader

Ulykken oppsto i forbindelse med en løfteoperasjon. Kranskipet mistet last som førte til at en stålvaier røk, opplyser Owe Frøyland i hovedredningssentralen til Stavanger Aftenblad.

En lekter i tilknytning til skipet flyter nå opp-ned i vannet. Politiet melder store materielle skader på fartøyet.

Skipet har ikke lenger slagside, men mye ressurser er i beredskap, skriver hovedredningssentralen på Twitter i 12-tiden.

Ingen skadd

Det skal ha vært 275 personer om bord i skipet, men det er ikke rapportert om skadde personer. Det ble gjennomført søk i vannet ved hjelp av dykkere, og ved 11-tiden var alle personer gjort rede for.

Saipem 7000 er et av verdens største kranfartøyer. Skipet kan løfte opptil 14.000 tonn og legge kabler på 2000 meters dyp, og det blir blant annet brukt til å løfte på plass oljeplattformer, skriver Aftenbladet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.