Restene etter Urtehaven og Lillehammer Ysteri er kjøpt opp av Synnøve Finden, ifølge den lokale nettavisen Alvdal midt i væla.

For bare tre uker siden gikk selskapet Urtehaven med meieriproduksjon på Lillehammer konkurs. Urtehaven sto registrert med 70 ansatte da selskapet begjærte oppbud. 

Konkurs 10 mnd. etter oppkjøp

Så sent som i august 2016 kjøpte Lillehammer Ysteri opp ferdigmatprodusenten Urtehaven, men oppkjøpet ble alt annet enn vellykket.

På konkurstidspunktet skal Urtehaven AS hatt en gjeld på 18 millioner og et underskudd på 13 millioner så langt i år.

Lillehammer Ysteri drev produksjon av blant annet ferskosten kvarg som ble levert under Norgesgruppens egen merkevare Eldorado. Det konkursrammede selskapet hadde distribusjon både gjennom Norgesgruppen, Coop og i Reitans kioskkjeder Narvesen/7-Eleven.

Meieriprodukter og ferdigmat under merkevaren Urtehaven har gradvis forsvunnet ut av hyllene de siste ukene, men etter oppkjøpet kan det være grunnlag for nytt håp om videre produksjon i det gamle meieriet har lagt bak seg flere epoker med ulike eierkonstellasjoner.

Store tap på kvarg

I siste fase var selskapet blant annet eid av investor Rolf Skår, kjent fra Norsk Data og romfart. Han hadde sett hvordan ferskosten kvarg slo gjennom i Tyskland og Sverige og ville kopiere suksessen i Norge. I stedet endte det med 30 millioner i tap for Skår og familien.

Synnøve Finden har fra før produksjon i Alvdal og har kjøpt det tidligere meieriet i Tolga. Synnøve Finden er eid av næringsmiddelgiganten Scandza som også eier Sørlandschips og Brødrene Finsbråten. Nylig ble også pølseprodusenten Leiv Vidars kjøpt opp av Scandza.(Vilkår)