Business Insider skriver at den tidligere Tesla-ingeniøren Cristina Balan og syv andre ansatte skal ha uttrykt bekymring for elbilens kvalitet tilbake i 2014. Dette skal ha blitt tatt opp i et møte med ledelsen, for så å bli ignorert. Balan skal deretter ha blitt presset ut av selskapet.

Tesla vil ikke kommentere saken, ifølge Business Insider.

Avisen har fått innsyn i eposter, tekstmeldinger og annen informasjon om konflikten mellom Balan og Tesla.

Oversett av ledelsen

Balans team skal ha vært bekymret for designfeil i bilene, og følte dette ble oversett eller feilbehandlet av ledelsen. Balan forteller at hun fikk gjentatte tilbud av Tesla om forlik, og at pengesummen ville ha tillatt henne å slutte å jobbe i et tiår. Men for å inngå denne avtalen måtte hun inngå en kontrakt om ikke å snakke om sin erfaring med selskapet. Det kunne hun ikke godta, sier hun.

– Vi lever i en tid med selvkjørende biler og kunstig intelligens. Vi har ikke råd til å ha ingeniører på dette nivået som er redde for å snakke ut når de ser feil, sier den tidligere Tesla-ingeniøren til Business Insider.

Ansatte i kamp

Cristina Balan er ikke den eneste Tesla-ansatte som går til mediene for å snakke om forholdene ved fabrikken. Tidlig i august ble Tesla saksøkt av Martin Tripp, tidligere ansatt som prosesstekniker. Han saksøkte selskapet for å ikke leve opp til målet om å være bærekraftig, men heller skape store mengder med avfall.

Tesla anklager Tripp for å ha hacket seg inn i selskapets datasystem for å systematisk overføre data til tredjeparter, i tillegg anklager de ham for å komme med falske anklager om avfalls- og kvalitetsproblemer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her benekter Sandberg at han glemte å varsle om Iran-tur
– Jeg har gjort tre feil, sa Per Sandberg på en pr-seanse i Arendal og pekte blant annet på at han «har glemt å varsle». Da seansen var over sa han at det var en påstand fra Dagens Næringsliv. Les saken i lenken under.
00:28
Publisert: