Halvannen uke inn i årets siste kvartal har Tesla produsert 11.500 biler, deriblant cirka 7400 av den nye Model 3. Dette kommer frem i en artikkel på bransjenettstedet Electrek.

Teslas mål er på produsere 5000 Model 3 hver uke. Elon Musks selskap nådde denne målsetningen tidligere i år, men har slitt med å opprettholde nivået.

I det siste har det imidlertid løsnet, og tredje kvartal ble elbilprodusentens beste noensinne med over 80.000 produserte biler, deriblant 53.000 Model 3.

Ifølge Electreks kilder ble det produsert 5300 Model 3 forrige uke, hvilket i så fall er ny rekord.

Model 3 er Teslas minste modell og langt rimeligere enn Model S og Model X, som det allerede ruller mange av på veiene. Da det ble åpnet for bestilling av Model 3 i mars 2016, sto over 100 nordmenn i kø foran Tesla-butikken på Skøyen i Oslo for å bestille bilen. For å reservere et eksemplar måtte hver av kjøperne forhåndsbetale 10.000 kroner.

Produksjonsutfordringene har ført til at leveringen av bilene er blitt forsinket. Tesla skal begynne internasjonal levering av Model 3 første halvår 2019. Når bilen kommer til Norge er foreløpig ikke kjent.

– Norge har alltid vært et viktig marked for Tesla. Vi kommer tilbake med mer detaljert informasjon når leveringsstart nærmer seg, skrev informasjonssjef Even Sandvold Roland i en epost til DN i sommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0–100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert: