Tidligere landslagsspiller i fotball, Karl-Petter Løken, er ansatt som ny konsernsjef for industriselskapet Kværner. Han vil tiltre i løpet av våren etter at han har avsluttet sin nåværende jobb som leder for prosjektutvikling i oljeselskapet Lundin Norway.

Han sier en melding at han gleder seg til å bli en del av Kværner.

– Jeg kjenner allerede en del til organisasjonen, menneskene og til hva de står for. Over de senere årene har jeg også blitt imponert over hvordan Kværner er blitt anerkjent blant internasjonale kunder som den leverandøren som alltid leverer som avtalt, sier Løken.

Bred industrierfaring

Kværner-styret er fornøyd med at Løken inntar sjefsstolen.

– Han har en sterk forståelse av industrien, han kjenner Kværner også fra kundesiden, og han har bred erfaring med å utvikle lag som kan levere topp resultater, sier styreformann Leif-Arne Langøy.

Løken (51) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, og har siden 1991 hatt nøkkelstillinger innen olje- og gassindustrien i selskaper som Statoil, Aker Solutions og Lundin Norway.

I mange år var Løken parallelt med sin industrielle karriere også en fotballspiller på toppnivå i Norge for Rosenborg og endte opp med 36 A-landskamper. Fra 2011 til 2015, var Løken "Engineering Manager" for utbyggingen av Lundin Norways Edvard Grieg felt, der Kværner var hovedleverandør.

Kværner meldte 23. februar 2018, at den tidligere konsernsjefen Jan Arve Haugan sluttet for å begynne som leder for Aker Energy. Kværners konserndirektør for finans, Idar Eikrem, fortsetter som midlertidig konsernsjef inntil Løken begynner.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide- Hva skal du med hodetelefoner til 15.000 kroner?
Klipsch Heritage er hodetelefoner som koster 15.000 kroner. Det er bare en tidel av hva like god lyd i et par høyttalere koster.
02:44
Publisert: