Tor Henning Ramfjord (55) sto i spissen for tidenes nedbemanning som toppsjef i National Oilwell Varco i kjølvannet av oljeprisfallet; fra over 5000 til under 2000 ansatte i løpet av et års tid.

Høsten 2016 takket han for seg. Året etter etablerte Ramfjord Global Ocean Technology (GOT) med stålmilliardær Leif Hübert fra Søgne og Glastad-familien fra Farsund som største eiere – og med Ramfjord som eneste ansatt. I mai 2018 kjøpte GOT Mandalselskapet Båtservice.

Nå har det nye konsernet tett på 300 ansatte og ansetter stadig flere.

Skip, rigger og fisk

Like før helgen signerte datterselskapet GOT Skogsøy to kontrakter for bygging av nye fiskebåter for til sammen tett på 100 millioner kroner. Oppdragsgiver er fiskebåtreder Jarle Troland Glesnes fra Austevoll og Ketil og Rune Tetlie fra Vestvågøy i Lofoten.

– Det betyr at den samlede ordrereserven for konsernet nå har passert 450 millioner kroner. Det er mer enn en dobling fra samme tid i fjor, sier Tor Henning Ramfjord.

– Så dette begynner virkelig å svinge. Mye har falt på plass i løpet av det siste året med både etablering av rigghavn og ikke minst med satsingen på fiskefartøyer. Vi vokser også innen service av fartøyer med flere faste avtaler med rederier, og også på inspeksjonssiden ser det stadig bedre ut.

Dette begynner virkelig å svinge
Tor Henning Ramfjord, toppsjef i Global Ocean Technology

– Men hva med inntjeningen? I 2018 omsatte dere for 190 millioner med 30 millioner kroner i underskudd før skatt?

– Det er klart det er tøft å etablere et så stort industrikonsern nærmest fra scratch. Men inntjeningen blir stadig bedre.

– Og når går konsernet i pluss?

– Jeg har ikke så lyst til å si så mye om det utover at det blir sorte tall i 2020.

Tøffe tider

I bransjen Ramfjord forlot i 2016 er det fortsatt tungt. Sist høst reduserte boreteknologikonsernet National Oilwell Varco bemanningen ytterligere i Kristiansand. Og fredag meldte Schlumberger-eide Cameron Sense ifølge Fædrelandsvennen om både bytte av toppsjef og nedbemanning av 16 faste og 35 innleide.

– Det er fortsatt krevende tider i bransjen jeg forlot, ja. De har det virkelig tøft, og jeg har aldri angret på at jeg gikk inn i en annen bransje med en mye mer robust industriplattform med flere ben å støtte seg på, sier Tor Henning Ramfjord. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.