– Spør du karene om de vil jobbe lørdagskvelden sier de ja. Det er aldri nei, bare ja ja ja.

Det sier asfaltleder Egil Ingebrigtsen i Pedersen Brøyting, som på DNs gasellekonferanse i Tromsø denne uken mottok prisen som årets gasellevinner i Troms.

Gasellevinner i Troms: – Det sosiale er nøkkelen
Gasellevinner Tore Pedersen gir de ansatte mye av æren for at bedriften går så bra. Vi gir dem ansvar og de tar det, sier han.
02:20
Publisert:

Ta en tur på puben

Han mener bevisst og langsiktig arbeid for å ta tak i de rette folkene, og bruke tid og penger på å bygge et sosialt miljø på jobben, er en viktig årsak til at arbeidsfolkene jobber og presterer godt.

– Vi går ganske ofte en tur på byen og tar en øl i lag, drar på hyttetur og er sosial. Humor og humør er greit å ta med på jobb, sa Ingebrigtsen på spørsmål fra DNs sjefredaktør Amund Djuve på hva som ligger bak selskapets eventyrlige vekst på 1500 prosent fra 2012 til 2015.

Selskapet ga blant annet alle ansatte konsertbilletter til Rakettnatt, en av årets mest populære rockefestivaler i Tromsø.

Ha det gøy

– Det er viktig å ha det gøy med guttene. Vi kan ikke gjøre dette alene, sier Ingebrigtsen, som er ansvarlig for selskapets satsing på asfalt. Selskapet startet med snøbrøyting, og utvidet til asfalt og transport for å få flere ben å stå på.

Etter flere års hardt arbeid ser de nå resultater, der omsetningen har økt fra en million i 2012 til 22 millioner i fjor og rundt 30 millioner i år.

– Vi har satset alt, ikke tatt noe utbytte, og investert alt i nytt utstyr. Det har vært mye jobb, jeg jobber mer enn fem dager i uken, sier Ingebrigtsen, som mener høy byggeaktivitet og stor etterspørsel etter asfaltarbeid er en viktig årsak til veksten.

Mange byggegaseller

– Det er mye byggevirksomhet i Tromsø og det er nok hovedårsaken til at det har gått så bra, mener Ingebrigtsen, og fikk støtte fra mange av de fremmøtte på konferansen.

Nesten halvparten av årets gasellebedrifter i Troms driver innenfor bygg og anlegg, og blant firmaene som deltok på DNs gasellekonferanse er det mange som nyter godt av høy byggeaktivitet både i privat og offentlig sektor i nord.

– Alt skjer i Tromsø. Tromsø er en by i vekst, som alltid vil gå godt i eiendomsmarkedet, sier eiendomsmegler Børge Martinussen i Eie. Han har jobbet 32 år som eiendomsmegler i Tromsø og mener byens høye andel offentlig ansatte – 42 prosent – gjør at næringslivet i byen blir mindre rammet av konjunkturer enn mange andre steder.

– Det er et stort sug etter boliger og utrolig høy byggevirksomhet i Tromsø, både av næringsbygg og boliger. Det er kraner overalt, sier Martinussen.

Stor på sug og spyl

– Det er høy aktivitet på både bolig og vei, sier daglig leder Stig Kristiansen i Vacuumkjempen, et av flere firma innenfor bygg og anlegg i Tromsø som havnet på årets gaselleliste. Selskapet har på få år doblet omsetningen på «alt innenfor suging, spyling og blåsing»: rørspyling, tunnelvasking og oljevern.

– Det er eksplosjon i byggeaktivitet, det bygges tunneler, offentlige bygg, boliger, legges asfalt, alt dette har til sammen gitt bransjen et løft, sier Kristiansen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.