Luxembourgh-baserte ArcelorMittal leverte onsdag sitt beste kvartalsresultat på syv år, mye takket være mer proteksjonistisk handelspolitikk og høyere etterspørsel etter stål, ifølge Bloomberg.

ArcelorMittal har ifølge Bloomberg lenge klaget over urettferdige handelsbetingelser i sine nøkkelmarkeder Europa og USA. Nå har selskapet fått god drahjelp fra USAs president Donald Trump som i mai innførte 25 prosent toll på stål fra EU og andre land.

Det har gitt en kraftig økning i stålprisene.

Venter mer etterspørsel

– Utsiktene for andre halvår er oppløftende når vi nå ser for oss at de gunstig markedsvilkårene vi har i dag vil fortsette. Vi mener bedringen i den underliggende fundamentale industrien er bærekraftig, selv om det stadig er mye som gjøre for å ta tak i problemet med global overkapasitet, sier administrerende direktør Lakshmi Mittal i ArcelorMittal i en uttalelse.

Den Luxembourgske stålprodusenten øker sitt anslag for ståletterspørsel, og tror det globale stålforbruket vil øke med tre prosent i 2018 - opp fra tidligere 2,5 prosent.

I andre kvartal fikk ArcelorMittal et driftsresultat før avskrivninger (etbida) på 25 milliarder kroner, opp fra 17,2 milliarder kroner i samme periode i fjor. Analytikerne hadde på forhånd ventet en ebitda på 24 milliarder kroner.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Rimelig favorittchampagne
En av Polets rimeligste champagner imponerer.
01:01
Publisert: