Den italienske kabelgiganten Prysmian Group har tildelt verftsgruppen Vard en kontrakt for design og bygging av et nytt kabelleggingsfartøy. Kontrakten har en verdi på 170 millioner euro, tilsvarende drøyt 1,6 milliarder norske kroner.

Skipet er designet av Vard Design i Ålesund og skroget skal bygges ved Vard Tulcea-verftet i Romania. Skipet skal så ferdigstilles og leveres fra verftet Vard Brattvaag, som ligger mellom Molde og Ålesund. Forventet levering er i fjerde kvartal 2020.

Slik skal det nye skipet se ut
Slik skal det nye skipet se ut (Foto: Vard)

Det spesialbygde kabelleggingsfartøyet skal ha en lengde på 172 meter og er utstyrt for operasjoner på over 2000 meters dyp.

– Vår brede erfaring med å designe og bygge flere kabelleggere og andre spesialfartøy over de siste årene, kombinert med Prysmians kunnskap og etablerte erfaring i avanserte operasjoner knyttet til legging av undervannskabler, har vært av stor verdi under utviklingsprosessen, sier administrerende direktør Roy Reite i Vard i en pressemelding.

Prysmian Group er en av verdens ledende tilbydere av tjenester knyttet til energi- og telekomkabler. Selskapet omsatte i 2017 for 7,9 milliarder euro, eller drøyt 76 milliarder norske kroner. (Vilkår)

Dette ser de store bedriftene etter hos gründere
Espen Wiik fra Orkla Ventures røper hva de store bedriftene ser etter i første møte med en startup.
02:04
Publisert: