Sesongjustert norsk PMI falt til 46,6 poeng i mai 2015, fra 50,2 poeng i april.

Det opplyser Danske Bank og NIMA - Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk, mandag.

«Dermed indikerer PMI på nytt en avmatning i norsk industri. Dette er på linje med resultatene fra andre ledende indikatorer, som Konjunkturbarometeret, ordreinngangen og Regionalt nettverk fra Norges Bank», heter det.

Indeksen ble trukket ned av produksjons- og ordreindeksene.

«Tallene bekrefter dessuten mistanken om at oppgangen i april i stor grad skyldtes effekten av påskens plassering, og ikke var et varsel om et trendskifte. Ser vi gjennom dette kan det se ut til at trenden i PMI klart er blitt brutt i andre kvartal», heter det.

Kronen ble markert svekket i etterkant av publiseringen av PMI-indeksen klokken ni mandag morgen. Euroen gikk fra rundt 8,53 kroner til i overkant av 8,58 kroner i minuttene etter at indeksen ble sluppet.

Senere har kronen hentet seg noe inn igjen og en euro handles i skrivende stund til 8,55 kroner.

Les også:

Nå har «haukene i Norges Bank» fått flere argumenter  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.