Yara kjøpte fabrikken Tata Chemicals for 412 millioner dollar, rundt 3,2 milliarder norske kroner. I forbindelse med kjøpet har Yara fått et avgiftskrav som er 36 ganger høyere enn forventet, skriver Finansavisen.

– Saken gjelder en engangsavgift knyttet til overdragelsen av festeavtalen for produksjonsstedet Babrala i India som Yara kjøpte i 2018, skriver kommunikasjonsdirektør Kristin Nordal i Yara til avisen.

– Uenige i beregningsmåten

Ifølge avisen forventet Yara å betale mindre enn én million dollar knyttet til overdragelsen av festeavtalen. I stedet har Yara blitt presentert et krav på 36 millioner dollar fra indiske myndigheter, noe som tilsvarer rundt 320 millioner norske kroner ut fra dagens kurs.

– Yara bestrider kravet og har anlagt sak, da vi er uenige i beregningsmåten som er brukt, skriver hun også.

En person i det indiske rettsapparatet som kjenner saken, sier til Finansavisen at myndighetene skal ha inkludert verdien av det som er bygget på tomten til gjødselfabrikken i beregningsgrunnlaget for avgiften Yara har fått.

Ifølge Yara kan en rettsprosess i India for å få en avklaring på tvisten ta fem år eller mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.