Kunstgjødselprodusenten Yara fyrer fredag av startskuddet for resultatsesongen blant tungvekterne på Oslo Børs. Dette er også det første kvartalet Yara leverer tall i dollar, og ikke i kroner.

Industriselskapet leverte et resultat før skatt på 147 millioner dollar i første kvartal, tilsvarende nær 1,15 milliarder norske kroner med dagens valutakurs. Dette var svakere enn forventet, og svakere enn i samme periode i fjor da selskapet leverte et resultat før skatt på 259 millioner dollar. Ifølge TDN Direkt ventet analytikerne på forhånd at Yara ville oppnå et resultat før skatt på 174 millioner dollar i første kvartal.

– Yara rapporterer lavere resultat, ettersom både volum og energikostnader ble påvirket av det kalde været i Europa, som har forsinket planting og gjødsling, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.

– Krevende markedsforhold

Yaras omsetning var på 2,86 milliarder dollar i første kvartal. Dette er bedre enn i samme periode i fjor, da selskapet hadde en omsetning på 2,68 milliarder dollar. På forhånd var det ifølge TDN Direkt ventet en omsetning på 3,00 milliarder dollar.

– Markedsforholdene i industrien vår er fortsatt krevende, og vi forventer at gjødselmarkedet forblir tilbudsdrevet en stund fremover, sier Holsether.

På den positive siden legger han vekt på at selskapets forbedringsprogrammet er i rute.

Både i fjerde og tredje kvartal 2017 leverte Yara svakere resultater enn analytikerne hadde ventet. (Vilkår)

Proffe sykkelben? Barber leggene!
Glattbarberte sykkelben er et sikkert vårtegn. Slik får du et godt resultat.
03:10
Publisert: