Innkjøpssjefindeksen fra Institute for Supply Management (ISM) for industrien endte på 53,6 i november.

Ifølge Marketwatch.com forteller indeksen at aktivitetsnivået fortsatt øker, men i en lavere takt enn i oktober.

- Amerikanske industriselskaper forteller at aktiviteten bedret seg for fjerde måned på rad i november, men at takten ikke er så rask som i oktober, skriver Marketwatch.com

I oktober steg indeksen overraskende til 55,7 fra 52,6 måneden før.

Ifølge Reuters var det ventet at indeksen ville ende på 54,7 i november. Ifølge en sammenstilling gjort av Bloomberg var det ventet at indeksen skulle ha en nedgang på 0,7 poeng til 55,0.

De amerikanske nøkkelindeksene falt noe tilbake etter at ISM-indeksen og tall over nybygging ble offentliggjort like etter børsåpning i USA tirsdag.

12 av 18 bransjer vokste
En indeks over 50 viser at det er økt aktivitet i sektoren, den viser at flere selskapet sier at aktiviteten øker enn det er selskaper som melder at den avtar.

I november, vokste 12 av 18 bransjer. Indeksen som måler nye ordre steg til 60,3 prosent fra 58,5 prosent i oktober. Produksjonsindeksen falt til 59,9 prosent fra 63,3 prosent i oktober.

Bemanningen falt til 50,8 prosent fra 53,1 prosent i oktober, mens lagerindeksen falt til 41,3 prosent fra 46,9 prosent i oktober, melder Marketwatch. com .

Viktig indikator
ISM-indeksen er en viktig indikator på tilstanden i amerikansk økonomi. Indeksen publiseres av Institute of Supply Management og normalt er den høyt korrelert med industriproduksjonen. Den fremgår av en undersøkelse blant 300 industriselskaper, som svarer på spørsmål om sysselsetting, produksjon, ordreinngang, forsyninger og lagerbeholdning. Svarene blir satt sammen til en indeks.

Eksport- og importordre, ordrebeholdning, samt pris på råvarer og uferdig materiale blir også målt, men disse inkluderes ikke i totalindeksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.