Stig Svartor ved Terra Eiendomsmegling Lillehammer skal selge den desidert dyreste vinterhytten som ligger ute for salg på Finn.no.

Fjellpalasset på Hafjell ble lagt ut for salg i høst med en prislapp på 25 millioner kroner, men så langt har det ikke vært noen bud.

- Vi har hatt noen telefoner. Og det har blitt antydet vilje til å betale 18-19 millioner kroner, men det er det, sier Svartor.

Ellers har de solgt bra med fritidsboliger i år.

- Generelt er det bra trykk. Det er mange som ønsker å kjøpe. Men det som går, er hovedsakelig rimeligere enheter fra tre millioner kroner og nedover, opplyser Svartor.  

- Ned 10-20 prosent fra toppen
Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, har heller ingen pågang på de desiderte toppobjektene.

- Ikke på de aller dyreste. Nå er det færre som har mulighet til å gjøre slike kjøp. Jeg har hatt god respons på hytter over 13 millioner kroner, men over 15 millioner kroner har det ikke vært salg i det siste, så får vi se hva vi klarer å få ut av påsken, sier Haatuft.

Før vinterferien la han ut en diger hytte til 19 millioner kroner, så langt uten bud.

- Men på de rimeligere eiendommene går det rimelig greit, sier Haatuft, som anslår at prisene er ned 10-20 prosent i forhold til toppen.

- Så det er de som har evnet å ta nedgangen innover seg som får solgt. De som tror det fortsatt står 2007 på kalenderen får ikke solgt, sier Haatuft.  

- Ikke merket det store trykket
Fagansvarlig Håkon Wøllo ved Eiendomsmegler 1 Hemsedal opplever markedet som bra, men han mener kjøperne er svært kresne og selektive.

- Hytter opp til 3-4 millioner kroner selger bra, men dyrere eiendommer går det tregere med, sier Wøllo.

Eiendommen Skinnfellgården i Hemsedal som ble lagt ut for salg i høst med en prislapp på 18,5 millioner kroner har han fortsatt ikke fått inn bud på.

Eiendomsmegler og faglig ansvarlig Liv Ljosland Karlsen i Eie eiendomsmegling Trysil, sier folkehyttene på 2-3 millioner kroner har den høyeste omsetningshastigheten.

- Jeg opplever markedet som travelt. Det som går bra er hytter med god beliggenhet, sier hun.

I forrige uke la Ljosland Karlsen ut en hytte til 18 millioner, kun én million under Trysil-rekorden.

- Vi har jo ikke fått inn noen bud ennå, men det hadde jo vært hyggelig om vi klarer å selge den i løpet av kort tid. Samtidig vet vi at vi kanskje må finne kjøperen i utlandet, sier Ljosland Karlsen. Hun anslår at innslaget av utenlandske kjøpere i Trysil kan ligge rundt ti prosent.

- Jeg har ikke akkurat merket det store trykket. Jeg har hatt noen telefoner, men det er lite interesse, sier daglig leder Sigmund Ruud i Privatmegleren Renommé, som skal selge en hytte til 15,5 millioner kroner på Hafjell.

- Jeg føler vel at det ikke er mange som er på jakt etter slike hytter om dagen, sier Ruud, som opplever god flyt i de rimeligere segmentene.

Les også: Kan velge og vrake i fjellhytter

Vil tvangsflytte 25 hytter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.