General Motors la i dag, onsdag, frem salgsstatistikk for mai. Fasit viser en gledelig opptur på 16,6 prosent, sammenlignet med mai i fjor.

Men da hang konkursskyen tykt over selskapet.

Les også: GM konkurs

GM valgte å be om konkursbeskyttelse, men opp av asken reiser det seg nå et selskap med langt bedre økonomi.

Les også: General Motors gjør opp for seg

Selskapet solgte 223.822 kjøretøy i mai. Ser man kun på merkene som har overlevd under GM-paraplyen, Cadillac, Chevy, Buick og GMC, er salget opp 31.8 prosent.

Bråbrems for Saab
Salget av merkene selskapet kvittet seg med i forbindelse med konkursen går i stikk motsatt retning.

Det er nå knapt mulig å se en ny Hummer, Pontiac, Saab eller Saturn i gatene - til sammen ble det bare solgt 1.517 biler, en nedgang på 93,5 prosent fra i fjor.

Les også: Her er Fords første verdensbil

Også Ford la frem salgstall for mai. Selskapet solgte 192,253 kjøretøy, en oppgang på 23.3 prosent. Toyta, som har måttet tåle sterkt omdømmefall som følge av problemene med gass og bremser, kan notere seg for syv prosent økning i salget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.