– Det er viktig å huske hele dette vedtaket fra vårt landsmøte, som sier at vi skal ha en annen miljøavgift i stedet, sa statsministeren under en kort pressekonferanse ved inngangen til regjeringens budsjettkonferanse i Hurdal i Akershus tirsdag.

Venter til høsten

– Det kommer neppe til å bli noe vedtak om dette på denne konferansen. Det er ikke slik vi gjør det, tilføyde hun. Solberg viste til at detaljene i skatte- og avgiftsopplegget først blir kjent når statsbudsjettet legges fram i høst.

Flypassasjeravgiften kom som et resultat av budsjettforhandlingene på Stortinget mellom de fire partiene på borgerlig side. Venstres Terje Breivik sa fredag til NTB at han gjerne ser avgiften avviklet og erstattet med en ny avgift med "klar miljøeffekt".

Frp vil ikke ha avgift

Landsstyret i Fremskrittspartiet har i sin innstilling til landsmøtet i mai anbefalt at avgiften fjernes, men Frp vil ikke ha noen ny avgift til erstatning for den gamle.

Det er anslått at flypassasjeravgiften gir 1,6 milliarder kroner i årlige inntekter til staten.

Åtte nordmenn venter på Super-Ferrari
Før den er vist frem skal åtte nordmenn ha skrevet kontrakt på Ferraris nye 812 Superfast.
00:38
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.