- Det blir mye bredbånd, sier statsråd Heidi Grande Røys og sikter til nivået på it-diskusjoner blant norske politikere.

Selv om IT-politikk berører samtlige departementer, er hun den i Stoltenberg-regjeringen som gjennom sitt embete har hatt størst ansvar for området.

Dette gjenspeiles i diskusjonene - Grande Røys blir sjelden utfordret av andre politikere om it-politikk.

- Det er stusselig å ikke diskutere it-politikk med andre politikere. Jeg savner de politiske diskusjonene, sier hun.

Les også : - En generasjon av sabotører

Fristen for å delta i konkurransen er nå gått ut og juryen begynner sitt arbeid. Vinnerne blir pressentert i august.

Forslagene vil bli vurdert av en jury bestående av Endre Rangnes (EDB), Hans Christian Holte (DIFI), Ingvild Myhre (diverse tele), Morten Thorkildsen (IBM) og Per Morten Hoff (IKT-Norge, juryformann).

Dagensit.no fortsetter å skrive om et smartere Norge. Her finner du mer informasjon:

I 2005 var det bredbånd
Til høsten er det stortingsvalg og samtlige partier er i sving med å gjøre seg lekre for velgerne. Arbeid til alle, bedre skole og bedre klimapolitikk er valgflesk mange forsøker å dra velgere på. IT-relaterte kampsaker er i høy grad fraværende.

Ved sist valg var bredbånd til hele Norge den store it-saken, men ettersom dekningsgraden nå er oppe i 99 prosent, blir den gjenstående prosenten neppe noe tema.

Hva skal de selge inn nå?
Politikernes fantasi er likevel ikke stor; nå er det hastighet på linjen som er blitt det nye temaet. Heidi Grande Røys frykter derfor fiber til alle blir høstens store it-politiske sak.

- Fiber er så konkret at alle kan forholde seg til det. Bare se på partienes valgkampprogrammer, det er ingen andre saker som settes på spissen, sier statsråden til Dagensit.no.

- Flere må mene noe
Skal man tolke statsrådens utsagn, er det lite som tyder på at kunnskapsnivået - og interessen for it-politikk har steget siden DNTV tok en runde på Stortinget for omtrent et år siden.

Se video der politikerne avslører kunnskapsnivået:

- Jeg savner at flere politikere mener noe om it-politikk. De må tørre å mene noe for å lage politikk, sier Heidi Grande Røys.

Hvilke prosjekter tror du må til for å forenkle Norge?Bli med i konkurransen " Et smartere Norge". (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.