Komiteen følger regler og sedvane etter komitéleder Kaci Kullmann Fives bortgang.

-I den situasjonen som har oppstått nå, vil komiteens nestleder Berit Reiss-Andersen fungere som leder for komiteen fram til neste komitémøte i begynnelsen av mai. Da vil komiteen konstituere seg på nytt – og velger leder og nestleder, sier direktør ved Nobelinstituttet, Olav Njølstad til NRK.

Fram til da vil det ikke være noen nestleder i Nobelkomiteen, men første vararepresentant, Tone Jørstad, rykker opp som medlem i komiteen. De øvrige medlemmene i komiteen som velger ut fredsprisvinneren er: Inger Marie Ytterhorn, Thorbjørn Jagland og Henrik Syse.

-Dette er en veldig trist dag for alle som arbeider innenfor nobelsystemet, ikke minst for Nobelkomiteen. Kaci var en kjær kollega og en avholdt leder av komiteen. Dette preger oss i veldig stor grad, sier Njølstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.