I dag må enkelte viktige papirer som inkassovarsler alltid bli sendt med fysisk post, men Justis- og beredskapsdepartementet ønsker å åpne for at også inkassovarsler og betalingsoppfordringer kan sendes elektronisk, uten forhåndsgodkjenning fra forbrukeren.

Lovendringene er nå ute på høring, og Forbrukerombudet gjør det i sitt høringssvar klart at de er skeptiske.

– Det kan være vanskelig å se forskjellen på søppelpost og inkassokrav, sendt av en ukjent tredjepart. Vi mener denne løsningen ikke ivaretar forbrukernes rettigheter godt nok, sier forbrukerombud Gry Nergård til ombudets nettsider.

Hun mener forbrukere forventer å få såpass viktige dokumenter som vanlig post og peker på at inkassovarsler og betalingsoppfordringer i mange tilfeller sendes fra en ukjent tredjepart, som forbrukeren opprinnelig ikke har et kundeforhold til. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:

  Tror boligrenten kan falle til 1,5 prosent

- Det skal bygges veldig, veldig mye mer for at boligprisene skal falle

Se DNtv: Ingvar Ambjørnsen:  - Når døden kryper på, vil jeg vende hjem til Norge

- Når døden kryper på, vil jeg vende hjem til Norge
Ingvar Ambjørnsen mener han er blitt sabotert av forlaget. Når han nå har skrevet nytt manus, gir han det rett til publikum.
01:45
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.