Siden 2008 har andelen med betalingsanmerkning i aldersgruppen økt med 62 prosent, skriver Dagbladet.

I samme periode økte andelen med betalingsanmerkning i gruppen fra 41 til 60 år med 28 prosent, viser tall fra inkassoselskapet Intrum Justitia. Mislighold av billeasing, lån og kredittkort går oftest igjen hos de eldre.

I 2010 hadde nordmenn i aldersgruppen 67-79 år i gjennomsnitt 336.000 kroner i gjeld. Fire år senere var tallet økt til 492.000 kroner i snitt, og andelen eldre med gjeld i millionklassen har økt kraftig.

Eldre har større og tyngre inkassosaker

– Det er ikke nødvendigvis slik at de eldre har en dyr livsstil, de ønsker bare å fortsette den livsstilen de er vant til. Men med en reduksjon i inntektene som pensjonist på 30-40 prosent, går regnestykket bare ikke opp, sier informasjonsansvarlig Jan Græsvig i Intrum Justitia.

Dessuten har eldre mennesker ofte større og tyngre inkassosaker enn de unge, ifølge økonomen Hallgeir Kvadsheim, kjent fra TV-seieren «Luksusfellen».

– Tall fra Lindorff viser at det fortsatt er 40-åringene som har flest inkassosaker, mens de eldre skylder mest penger – i snitt 295.000 kroner. Det er mye når du er i den alderen. Det er ikke like lett for de eldre å be om refinansiering eller høyere lån, sier Kvadsheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Advarer eldre mot bolig-overraskelse


Fire av ti går i pensjon med boliggjeld

Over halvparten bruker boliglånet på annet enn bolig  

 
Nedsyltet i gjeld