It-konsulentselskapene Inmeta og Crayon Group er i samtale om en fusjon av selskapene. Det sammenslåtte selskapet skal bli Norges største konsulentselskap med fokus på Microsoft-løsninger, lisensiering og Citrix.

Inmetas aksjonærer vil eie 47 prosent og Crayons aksjonærer vil eie 53 prosent i det sammenslåtte selskapet, melder Inmeta. Fordelingen skyldes at Inmeta har en netto gjeld på 20 millioner kroner og Crayon har en kontantbeholdning på 25 millioner kroner.

Det sammenslåtte selskapet venter å nå en omsetning på omtrent 1,3 milliarder i 2010. Inmeta blir den gjenværende enheten etter fusjonen. Foreslått nytt navn blir Inmeta Crayon AS.

- Dette er en unik mulighet til å skape en sterk norsk IT-aktør med betydelig potensial også i et europeisk perspektiv. Vi har gjennom en årrekke konkurrert med respekt mot Inmeta, og vil med dette kunne få muligheten til å samle våre krefter for vekst innen både lisens- og konsulentområdet, sier styreleder Jens Rugseth i Crayon.

Begge selskapenes styrer ønsker at konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta blir konsernsjef for det sammenslåtte selskapet.

Før fusjonen vil Crayon sine aksjonærer motta et utbytte på 40 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.