I et brev til Stortinget skriver næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) at han bytter ut styreleder Kjell Martin Grimeland og resten av styret i Argentum, bortsett fra et medlem.

Det melder Bergens Tidende.

Avsettelsen skjer etter at det ble kjent at Argentum-sjef Joachim Høegh-Krohn hadde mottatt over 135 millioner kroner fra det statseide selskapet siden 2006. Det skjedde gjennom selskapet Bradbenken Partner. Det var BT som avslørte dette.

Vestre påpeker at selskapet har levert gode resultater.

– Likevel er det slik at jeg, etter en helhetlig vurdering der jeg også har vektlagt styrets håndtering av Bradbenken-ordningen samt moderasjon og åpenhet, ønsker å gjøre en større endring i styrets sammensetning og bringe inn nye krefter, sier Vestre.

Vestre sier at Næringsdepartementet flere ganger har oppfordret styret til å se på hvordan Bradbenken-ordningen kunne avvikles eller endres.

– Jeg mener at den samlede ordningen hverken fremstår rimelig eller er i tråd med moderasjonslinjen denne regjeringen står for. Jeg er heller ikke fornøyd med den grad av åpenhet som er utvist, sier Vestre.

Opprinnelig stilte styreleder Kjell Martin Grimeland seg «noe undrende» til statsrådens kritikk og viste blant annet til at konklusjonen, også fra politisk hold, har vært at inngåtte avtaler må overholdes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.