– Da jeg fikk telefonen om dette, tenkte jeg at dette er tiårets sjanse, sa Svendsen da hun ble presentert på en pressekonferanse i Trondheim.

Svendsen har tidligere hatt lederstillinger i Telenor i Norge og Skandinavia, og har styreerfaring fra flere ideelle og kommersielle selskap. Hun sitter i styret i Verdens naturfond (WWF).

Svendsen er ferdig i sin stilling i Vipps 1. desember.

– Dette er en fantastisk mulighet til å lage en ny folkefest der vi viser verden hva trondheimsregionen, Trøndelag og Norge står for i et fremtidsrettet arrangement, sier Svendsen.

– Vi skal tilby publikum både på arenaene og hjemme spennende bærekraftige og teknologiske løsninger. Dette skal vi levere i en organisasjon med entusiastiske, frivillige medarbeidere, sier hun.

Flytter til Trondheim

Svendsen bor i dag i Oslo og vil bli boende i hovedstaden, men skal etablere seg med leilighet i Trondheim.

– Jeg studerte i sin tid på NTNU i Trondheim, og har svært gode minner fra byen. Nå ser jeg frem til å komme tilbake og sammen med mange dyktige folk levere tidenes mesterskap. Vi skal legge igjen varige verdier til samfunnet, sier den nyansatte VM-sjefen.

– Vi er svært glade for at Berit Svendsen takket ja til jobben som VM-sjef. Berit er en meget erfaren leder med lang fartstid i tunge lederstillinger, sier styreleder i VM-selskapet, Bård Benum.

Han avslørte at den nye VM-sjefen vil få en lønn på 1,65 millioner kroner.

VM i bærekraft

Svendsen er nå sammen med styret i ferd med å ansette øvrige ledere i VMs ledergruppe, og offentliggjøring av disse vil komme i nær fremtid.

På pressekonferansen der hun ble presentert som VM-sjef, understreket Benum behovet for en bærekraftig folkefest, som kan skape nye virksomheter for fremtiden.

Ordet bærekraft ble gjentatt mange ganger, også av den nye VM-sjefen.

– Jeg var tilskuer under VM i 2011, og så hvor vellykket det ble. Målet vårt er å arrangere en enda større folkefest enn i Oslo 2011. Vi skal engasjere hele regionen og utvikle løsninger basert på teknologi og bærekraft som vil gi en helt ny dimensjon i det å arrangere mesterskap, sier Svendsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.