Mannen i 60-årene ble pågrepet onsdag kveld.

– Siktede er ansatt i BKK Nett og hadde lovlig tilgang til den aktuelle transformatorstasjonen. Han har overfor sin arbeidsgiver vedgått å stå bak handlingen. Det var BKK Nett som varslet politiet om dette, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Politiet skal avhøre mannen så raskt dette er praktisk mulig.

Fortsetter etterforskning

– Politiets videre etterforskning vil blant annet ha som formål å klarlegge motivet, og om den siktede hadde til hensikt å skade transformatorstasjonen. Videre skal politiet undersøke om andre har vært involvert i hendelsen, og om siktedes opplysninger stemmer overens med resten av bevisbildet, heter det i pressemeldingen.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til fengslingsspørsmålet.

Trafostasjoner forsyner husstander i området med strøm.

– Etterforskningen har ikke gitt politiet grunn til å tro at tilsvarende handlinger er gjort ved andre trafostasjoner, skriver politiet.

– Alvorlig og tragisk

Ifølge Bergens Tidende skal mannen ha manipulert deler av det elektriske anlegget slik at trafostasjonen kunne ha eksplodert.

– Denne saken er alvorlig og tragisk. Den vil bli behandlet som en personalsak, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i Eviny, selskapet som eier BKK Nett, til avisen.

Mannens forsvarer, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, skriver i en sms til avisen at hun foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.