Tirsdag morgen ble skattelistene for 2018 offentliggjort. På førsteplass er bergenseren Trond Mohn med en inntekt på 443,3 millioner kroner.

Han står også oppført med en formue på 5,7 milliarder.

Etter han følger Bjørn Stray og Jan Tellef Thorleifsson på henholdsvis andre- og tredjeplass. Både Stray og Thorleifsson var med på å grunnlegge vekstfondet Northzone, hvor førstnevnte fortsatt er partner.

Sjekk hvem som tjente mest i din kommune her.

Begge kan se tilbake på et svært innbringende 2018, da de etter Spotify-salg tjente 800 millioner kroner. Northzone gikk inn som investorer i musikkstrømmetjenesten tilbake i 2006.

– Da vi investerte i Sportify, var det en kontroversiell investering. Musikk på internett hadde dårlig rykte innenfor venturebransjen. Det hadde vært flere investeringer i musikkrelaterte selskaper som ikke hadde gått spesielt bra, men vi kjente ledelsen og likte ledelsen og trodde at den visjonen de hadde var mulig, sa Northzones grunnlegger og partner Stray til DN tidligere i oktober.

F.v: Torleif Ahlsand, Tellef Thorleifsson og Bjørn Stray.
F.v: Torleif Ahlsand, Tellef Thorleifsson og Bjørn Stray. (Foto: Gunnar Blöndal)

På fjerdeplass over de som tjente mest i 2018 er det nok en tidligere Northzone-partner, Thorleif Ahlsand.

Terje Tom Høili, som i 2000 kjøpte lavpriskjeden Europris, inntar femteplassen med en inntekt på 206,8 millioner kroner og en formue på 731,3 millioner kroner.

Saken fortsetter under listen.

På listen over inntektstoppene i 2018 finnes det også flere andre kjente navn. Salmar-arvingen Gustav Witzøe, som nylig ble forbigått av den kinesiske legemiddelarvingen Eric Tse som verdens rikeste under 30 år, hadde en inntekt på 150,3 millioner kroner, og en formue på litt over én milliard.

Bjørn Rune Gjelsten, tidligere Aker-topp, er på åttendeplass med en inntekt på 169 millioner og en formue på 1,5 milliarder.

I 2017 var det oppkjøpstopp Kim Wahl som ledet an, med en inntekt på litt over én milliard. Bak han fulgte forretningsmannen Trond Mohn, mens skipsreder Fred. Olsens lillebror og kunstsamler Petter Halfdan Rudolf Fredrik Olsen havnet på tredjeplass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.