Banken klaget inn nyhetsbyrået for brudd på punktene 3.2 og 4.4 i Vær varsom-plakaten, om henholdsvis kontroll av opplysninger og dekning for tittel og ingress.

I sin klage reagerer DNB på at to saker som ble sendt ut mandag 4. mars, inneholdt påstander om at bankens aksjer falt grunnet anklager om hvitvasking, uten at det var dekning for dette.

– NTB har gjort en feil i denne saken som vi har beklaget overfor DNB. Vi ser at vi i vår sak burde ha gjengitt et bredere bilde. Vi burde hatt med DNBs kommentarer, og vi var for konstaterende i tittelen og ingressen, sier NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim.

Hun stiller seg bak utvalgsleder Alf Bjarne Johnsen.

– I diskusjonen i PFU sa han at også når du sitter og jobber på en desk med breaking news, gjelder presseetikken ett hundre prosent. Det stiller vi oss helt bak, sier hun.

DNB klaget også inn Bergens Tidende for PFU for publisering av én av de to sakene fra NTB. Utvalget kom til at avisen opptrådte kritikkverdig på punkt 4.4 ved å publisere saken.

Johnsen bemerket under behandlingen av klagen at flere medier publiserte NTBs sak, og at det virker som Bergens Tidende er tilfeldig valgt. Avisen publiserte en rettelse dagen etter. Johnsen la til at mediene har et selvstendig ansvar for publisering på egen flate.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.