Camilla Astrup (58) føyer seg inn i rekken over rike nordmenn som tar med seg formuen utenlands, viser informasjon fra Folkeregisteret.

Det er byen Verbier i den sørvestlige kantonen Wallis som blir hennes nye bosted. Verbier er kjent for sine praktfulle fjell og enestående skimuligheter.

E24 var først til å melde om flyttingen.

Astrup er datter av eiendomsinvestoren Sigurd Haraldssøn Astrup som er eier av blant annet selskapene Det Norske Eiendomscompagnie og Eiendomsselskapet Norge. Datteren Camilla Astrup står oppført som styreleder i Det Norske Eiendomscompagnie med eierandel på 100 prosent av aksjene. Hun er også enke etter Arne Næss jr.

Ifølge ligningstallene for 2021 hadde Astrup en formue på 287 millioner kroner og betalte 2,7 millioner kroner i skatt.

Hennes far er, ifølge Kapital, en av Norges rikeste menn med en formue på 2,25 milliarder kroner.

Nylig kunne Finansavisen melde at hun hadde solgt praktvillaen i Vettakollen hun eide med Næss til 70 millioner kroner. Det var Kahoot-grunder Åsmund Furuseth Grytting som var kjøper.

Det er fire ganger flere utflyttere til Sveits hittil i år enn DN tidligere har registrert et enkeltår tidligere. Blant disse er Aker-eier Kjell Inge Røkke, oppdrettsmilliardær Anders Måsøval, Reitan-arvingene Kristoffer og Viktoria Reitan.

Ligningsformuer på til sammen over 28 milliarder kroner flyttet til Sveits, ifølge de ferskeste tilgjengelige ligningstallene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.