Etter meldinger om lysglimt rykket politiet ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen natt til onsdag, og tidlig onsdag morgen ble flyplassen stengt.

Klokken 08.50 ble flyplassen åpnet igjen, melder Bergens Tidende.

Operativ sjef Øystein Skaar på Flesland bekreftet i morgentimene overfor Bergensavisen at det ble observert drone i området.

– Det er tydelige observasjoner fra flere hold. Det er riktig. Vi avventer situasjonen og er i dialog med politiet, sa Skaar.

På en pressebriefing klokken 10, melder innsatsleder Ørjan Djuvik at politiet er sikre på at det er sett i alle fall én drone:

– Det er flere observasjoner. Vi er usikre på om det er én eller flere droner, men at det er én drone er vi sikre på, sa Djuvik.

– Dette er observasjoner som er gjort på noe avstand. Én observasjon går utover i fjorden fra Bergen Lufthavn Flesland, men det er også andre observasjoner som vi holder på og skaffer oss oversikt over, legger han til.

All trafikk var stengt

Den første meldingen kom inn klokken 04.45, da det ifølge politiet «kom og gikk noen lys». Forsvaret og Flesland lufthavn gjorde også observasjoner som støttet opp under dette.

– Vi har en patrulje på Flesland, en på Bjorøy og en ved Haakonsvern for å sjekke, sa operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Bergens Tidende like før klokken 06.00.

Han sier patruljene arbeider med å fange lysglimtene for å avklare om det faktisk er snakk om en drone.

– Det er gjort en observasjon i luftrommet over flyplassen av det som muligens er en drone. Derfor har vi besluttet å stenge trafikken inn og ut av Flesland inntil videre, sa Erik Lødding, leder for samfunnskontakt i Avinor, til NTB onsdag morgen.

– Vi vet foreløpig ikke hvor mange avganger og ankomster dette vil få konsekvenser for. Det avhenger helt av hvor lenge vi må holde flyplassen stengt, sier Lødding.

Droneobservasjon ved Førde lufthavn

Klokken 06.10 kom det også inn melding om mulig droneobservasjon i nærheten av Førde lufthavn, og der jobber politiet nå med å verifisere om observasjonene faktisk er droner.

Flyplassen ble, i motsetning til Flesland, ikke stengt. Lufthavnssjef Kjell Otto Gjesdal bekrefter overfor Firda at dronen ble observert fra flytårnet. Dronen ble observert over Langelandsvatnet et stykke øst for flyplassen.

Politiet opplyser i en pressemelding at det er i dialog med Meteorologisk institutt for å undersøke om dette kan være værfenomener.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.